Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy nadziewane cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 60 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 14 szt
słonina 10 dkg
olej 2 łyżki
mąka 1,5 łyżeczki
sól
kminek
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy nadziewane cebulką

Umyte mięso pokroić na 7 części. Mięso rozbić. Na każdy płat mięsa dać cieniutki plaster słoniny i 2 przecięte na pół cebulki oraz posypać posiekanym szczypiorkiem. Wszystko oprószyć kminkiem i solą. Zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami. Przygotowane zraziki oprószyć mąką i podsmażyć na rozgrzanym oleju, aby się zarumieniły. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem aż będzie miękkie. Przed podaniem wyciągnąć wykałaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.01.2013 09:05
musi byc pyszne
ben-ka 11.01.2013 09:42
dawno nie jadłam cielęciny, a jest taka smaczna.
MagdaXXX 02.09.2012 12:12
super obiadek
Papryczka 17.06.2012 19:05
smaczne danie
Rybciia 16.06.2012 22:26
super!!!
IKrakowianka 22.02.2012 22:17
super propozycja na pyszny obiad
mirosława4 14.02.2012 18:33
pyszności
Monika193
Monika193 12.01.2012 12:06
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak