Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe muffiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier puder 180 g
gorzka czekolada 2 tabliczki
jajko 1 szt
olej 90 ml
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe muffiny

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i cukrem pudrem. Na drobnej tarce zetrzeć czekoladę i dodać do poprzednich składników. Powoli dodać jajko, olej i mleko. Wymieszać. Do formy do muffinów nałożyć masę czekoladową, jednak nie więcej niż do 2/3 wysokości formy. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Muffiny piec przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak