Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz pieczony

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1-1,5 kg
cebula 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
seler naciowy 1/2 sztuki
marchew 2 sztuki
brokuły 1 róża
masło 5 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz pieczony

Sandacza należy sprawić, następnie odfiletować i ponacinać w poprzek. Oprószyć solą i pieprzem, obłożyć cebulą, skropić sokiem z cytryny i dostawić na godzinę do lodówki. Marchewkę należy pokroić w cienkie plastry, brokuły na różyczki, selera w talarki. Filety należy ułożyć na folii aluminiowej, obłożyć warzywami, ma wierzchu ułożyć masło. Folię należy zawinąć, rybę upiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.01.2014 12:29
smaczna rybka
Wafelek2601 30.08.2013 14:38
Pyszna rybka
linka1312 07.10.2010 21:50
Sandacza to ja chyba nigdy jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak