Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebule nadziewane mięsem i miąższem z dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 10 sztuk
dynia 30 dag
mięso mielone 40 dag
żółtko jajek 3 sztuki
olej 2 łyżki
sól
pieprz
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebule nadziewane mięsem i miąższem z dyni

Cebule gotujemy w osolonej wodzie, Przekrawamy na pól, wyciągamy miąższ, siekamy. Miąższ dyni również siekamy i podsmażamy razem z cebulką. Studzimy, dodajemy mięso i żółtka, doprawiamy farsz do smaku. Powstałym farszem nadziewamy połówki cebul. Cebule przekładamy do naczynia do zapiekania. Zalewamy rosołem i zapiekamy w piekarniku 40 minut w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak