Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ogórki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki 2 sztuki
miąższ z bułki 1 garść
natka pietruszki 1 natka
żółty ser 2 plastry
sos śmietanowy 4 łyżki
słodka papryka do posypania 1 szczypta
sól 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ogórki

Kroki postępowania

1
Ogórki przekroić wzdłuż na połowę i usunąć miąższ z pestkami.Delikatnie opruszyć solą.
Krok 1 - Nadziewane ogórki foto
2
Jajka pokroić na drobniutkie kawałeczki.Wyjąc miąższ z bułki i wymieszać z jajkiem.Przełożyć na ogórki.
Krok 2 - Nadziewane ogórki foto
3
Polać sosem śmietanowym.Obłożyć żółtym serem,Posypać słodką papryką i ozdobić natką pietruszki.
Krok 3 - Nadziewane ogórki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 10.01.2012 16:59
ciekawe
suzana 10.01.2012 16:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak