Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 szt
cukier 2 szkl
sól 1 szczypta
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka wymieszać ze szczyptą soli. Ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do papierowej torebki, ściąć różek i wyciskać bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można także wyciskać bezy ze szprycy. Piec ok. 20 min w temp. 150st, następnie pozostawić je w wyłączonym piecyku, aż się całkowicie \"wysuszą\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.06.2013 22:18
pychotki wspaniałe
caralajna 16.06.2013 07:31
wyszły idealne
MAR3STA 14.02.2013 19:08
pyszne słodkości
IZABELA29 16.08.2012 10:50
bezy jaknajbardziej lubimy z całą rodzinką .
iziona 14.01.2012 20:56
Co widzę te Twoje bezy to mi ślinka cieknie:)
sylwia / sytofala 10.01.2012 19:28
wspaniale wyszły :)
magdalea 10.01.2012 15:12
pięknie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak