Sposób przygotowania

Białka wymieszać ze szczyptą soli. Ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do papierowej torebki, ściąć różek i wyciskać bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można także wyciskać bezy ze szprycy. Piec ok. 20 min w temp. 150st, następnie pozostawić je w wyłączonym piecyku, aż się całkowicie \"wysuszą\".

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pięknie podane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wspaniale wyszły :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Co widzę te Twoje bezy to mi ślinka cieknie:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bezy jaknajbardziej lubimy z całą rodzinką .
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne słodkości
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wyszły idealne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotki wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !