Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić ze szczyptą soli w wysokim naczyniu na sztywną piane.Dodać cukier i cukier waniliowy nie przerywając ubijania.Gdy masa będzie sztywna dodać stopniowo orzechy.Blachę nasmarować tłuszczem a następnie przykryć pergaminem.Masą napełnić szpryce z końcówką w kształcie gwiazdki.Wyciskać ma se na blachę formując podłużne kształty.Rozgrzać piekarnik do temperatury 75 stopni,wstawić blachę,piec bezy przez 20 minut,następnie wyłączyć piekarnik,pozostawić bezy na 20 minut i ponownie rozgrzać piekarnik do 75 stopni.Pozostawić bezy w wyłączonym piekarniku na 2 godziny.Roztopić gorzką czekoladę.W płynnej czekoladzie maczać bezy do połowy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !