Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 szt
mleko 1 1/2 szkl.
kapusta kiszona 1/2 litr słoik
mięso wieprzowe 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
margaryna do smażenia
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i mięsem

Z mąki, jajka i podgrzanego mleka ugnieść ciasto.
Kapustę dobrze wypłukać. odsączyć z wody. Następnie ugotować kapustę w wodzie. Osobno gotować mięso, ugotowane przemielić przez maszynkę do mięsa. Kapustę pokroić i zmieszać z mięsem. Stopić margarynę dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Całość dodać do mięsa i kapusty i wymieszać. Na koniec wszystko przyprawić wg uznania.
Ciasto rozwałkować, kłaść po trochę farszu i sklejać pierogi najlepiej formą do pierogów.
Ugotować wodę, do wrzątku wrzucić pierogi, gdy wyjdą na wierzch gotować ok 5 min.
Roztopić trochę margaryny i polewać nią pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 27.09.2012 10:37
pycha
zdzislawa2 07.03.2012 12:09
ekstra
m1monika 30.01.2012 15:27
pyszne
Jodaj 13.01.2012 08:02
mniam :) mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak