Sposób przygotowania

Z mąki, jajka i podgrzanego mleka ugnieść ciasto.
Kapustę dobrze wypłukać. odsączyć z wody. Następnie ugotować kapustę w wodzie. Osobno gotować mięso, ugotowane przemielić przez maszynkę do mięsa. Kapustę pokroić i zmieszać z mięsem. Stopić margarynę dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Całość dodać do mięsa i kapusty i wymieszać. Na koniec wszystko przyprawić wg uznania.
Ciasto rozwałkować, kłaść po trochę farszu i sklejać pierogi najlepiej formą do pierogów.
Ugotować wodę, do wrzątku wrzucić pierogi, gdy wyjdą na wierzch gotować ok 5 min.
Roztopić trochę margaryny i polewać nią pierogi.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    mniam :) mniam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !