Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik pleśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 0,5 kg
margaryna 1 szt
śmietana kwaśna 2 łyzka
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szkl
kisiel 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik pleśniak

Zagnieść ciasto. (Do ciasta używać samych żółtek. Na ciasto zetrzeć jabłka Ubić pianę z 5 białek, do tego dodać jedną szklankę cukru i jeden kisiel. Wyłożyć masę na jabłka i pokruszyć ciasto.

Smacznego !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 05.02.2012 14:03
przepyszne ciasto :)
Robert10 19.01.2012 21:37
uwielbiam to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak