Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytrynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
woda

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynka

Biszkopt z 6 jaj po upieczeniu zimny przekroić na pół.
Masa I
sok z 3 cytryn
1 szklanka wody
1 szklanka cukru
0,5 kostki Kasi
Wszystko zagotować, następnie 2 jajka 1 łyżka kopciasta mączki ziemniaczanej roztrzepać i wlać do gotującej masy.Goracą masę wylać na biszkopt.
Masa II
0,5 l śmietany 12%,z tego 0,4 l. zmiksować z 2 paczkami śnieżki dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Polać na masę I następnie położyć masę II i polać polewą ze skórką cytrynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak