Sposób przygotowania

Główkę kapusty włożyć do dużego garnka z wrzącą wodą, gotować ok. 5 minut, nastepnie przełozyć do b.zimnej wody.
Wyciąć srodek a liscie delikatnie oddzielic.
Ugotować kaszę gryczaną a w osobnym naczyniu ,z odrobiną tłuszczu powoli gotować ryż.
Mięso przyprawiamy solą i pieprzem,dodajemy ostudzoną kasze i ryż oraz pokrojoną w kostke i zrumienioną cebulę ,wyciskamy przez praske czosnek.
Następnie farsz dokładnie mieszamy na jednolita masę.
Na kazdy liść nałozyć farsz i zawinąć boki liścia a następnie zawinąć w rulon.
Na dno garnka układamy małe liście a na nie gotowe gołąbki,zalewamy mała ilością wody z dodatkiem łyzki oleju.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
Podawac na ciepło mozna polac sosem lub ketchupem,jak kto woli.
Smacznego !

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zastanowiłam się nad mieszanką kaszi ryżu ....nigdy tak nie próbowalam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    gołąbki są pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    a ja lubię takie mieszanie kaszy i ryżu, pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne gołąbki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    bardzo lubimy wszyscy gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fantastyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    lubię gołąbki
  • 4
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale super :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    gołąbki, moja mama często robi podobne- rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    moje ulubione
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    Wkrótce spróbuję!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszne gołąbki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    nie jadłam w połączeniu ryżu i kaszy gryczanej - wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja też jeszcze tak nie jadłam i nie robiłam.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    w kapuście włoskiej rzadko robie ,dzieci nie lubia .Wolą tradycyjnie ale także ze smienionym farszem...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    i jak tu nie myśleć o jedzeniu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zdrowo i smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    bardzo ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Te gołąbki na pewno były pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !