Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ta pyszna i prosta potrawa , najlepiej smakuje w sezonie paprykowym, ale w dzisiejszych czasach dostęp do papryki mamy cały rok, tak wiec na zimowy obiad wybrałam leczo, w tradycyjnej Węgierskiej formie z białą papryką. Jest to papryka mniejsza lekko poskręcana i często tańsza od swoich kolorowych koleżanek jej sok jest pozbawiony typowej paprykowej słodkości a skórka ładnie mięknie przy duszeniu nie zostawiając nam ,,łusek\'\' w potrawie.

Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w prostokąty około 3 na 1,5 cm,kiełbasę kroimy w plasterki a cebule w piórka, ostrą papryczkę kroimy w drobną kostkę jeśli chcemy aby potrawa byłą łagodniejsza nie dodajemy pestek, cukinie dokładnie myjemy i kroimy w grube ćwierć plasterki, czosnek trzemy na drobnych oczkach .

Paprykę składką i ostrą wrzucamy na mocno rozgrzany wok lub dużą patelnię z łyżka oleju.Podsmażamy na dużym ogniu ciągle mieszając. tak długo aż lekko się zarumieni i zacznie robić się szklista około 10 min.


Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    malcik111

    jest ?wietne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pycha
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wyglada super ;) chetnie wykorzystam przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !