Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
piersi z kurczaka 2 szt
masło 1 szt
cebula 2 szt
białego wina 100 ml
mąka
tymianek
żółty ser 20 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pieczarkami

Pieczarki pokroić na plasterki, Następnie piersi kurczaka podzielić na 4 porcje i lekko je rozbić tłuczkiem.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę, dodać grzyby oraz lekko posolić.
Dusić ok 10 min. po czym wlać wino i dusić jeszcze do momentu aż cały płyn odparuje.
W miedzy czasie piersi kurczaka obtoczyć w mące, oprószyć solą oraz pieprzem podsmażyć na dużym ogniu z odrobiną masła.
Gdy mięso się zarumieni wówczas dodać grzyby, dodać tymianek i całość posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 07.12.2012 16:06
Świetny przepis
Motorek 05.10.2012 15:27
pycha
Wafelek2601 15.02.2012 01:01
smaczny
Jolanta14 11.02.2012 20:21
pyszne
Seba 12.01.2012 00:38
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak