Sposób przygotowania

Dorsza gotować pod przykryciem na słabym gazie ok. 10 minut. Zdjąć skórę i wyjąć ości, mięso zmiksować z czosnkiem, 2 łyżkami śmietany i 4 łyżkami oliwy do konsystencji pure\'e. Włożyć masę do rondelka, wstawić go do większego pełnego wody, postawić na gazie i podgrzewać. Dodać sok z cytryny i posiekaną skórkę, doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na reszcie oliwy 4 trójkątne grzanki nałożyć masę i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniały pomysł na rybke
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    No tak, zgadzam się.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !