Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorada z cytryną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Dorada 1 kg
pieczarki 200 g
cytryna 3 szt
masło 120 g
białe wino 2 szkl.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: dorada z cytryną

Rybę sprawić i posolić. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć rybę, obłożyć plasterkami cytryny, dodać wino, posypać bułką tartą i przykryć posiekanymi pieczarkami i kawałkami masła. Posolić i popieprzyć, wstawić do pieca w temp. 200 st. i piec ok. 30 minut. Podawać z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.05.2012 14:55
Dobry gatunek ryb.
Marzena34 24.04.2012 16:28
świetny pomysł na rybke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak