Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak na Majorce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
papryczka chili 1 szt
ząbki czosnku 5 szt
chleb 200 g
smalec 60 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak na Majorce

Pokrojoną w paski kapustę wrzucić do 2l wrzącej wody, gotować ok. 35 minut. Stopić smalec i usmażyć papryczkę i czosnek. Rozgnieść. Przyrumienić chleb pokrojony w cienkie kromki. Dodać do kapusty wraz z czosnkiem i papryka, wymieszać i gotować pod przykryciem. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.05.2012 14:49
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak