Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Cocido\" po kastylijsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 500 g
szynka 150 g
boczek 150 g
kości ze szpikiem 2 szt
fasolka drobna 300 g
ziemniaki 800 g
kapusta 1 kg
kiełbasa myśliwska 150 g
por 3 szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
rzepa 1 szt
jaja 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
natka pietruszki 1 łyżka
ząbek czosnku 1 szt
makaron nitki 80 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: \"Cocido\" po kastylijsku

Fasolę namoczyć, zostawić na noc i ugotować dnia następnego w tej samej wodzie. W dużym garnku ugotować w zimnej wodzie kości, wołowinę i szynkę, dodać przekrojone na pół por, marchew i cebulę. Po godzinie gotowania dorzucić boczek. Miękkie jarzyny wyjąć i odłożyć. W 2 garnku ugotować w posolonej wodzie pokrojoną w ćwiartki kapustę i rzepę. W części wywaru mięsnego ugotować ziemniaki, dodać kiełbasę w kawałku, nakłutą widelcem. Wymieszać jajka z bułką tartą, posiekanym czosnkiem, natką i odrobiną soli. Uformować kulki i smażyć na oliwie do koloru złotego. Po wyjęciu ziemniaków w tej samej wodzie ugotować makaron. Podać można na 2 sposoby:
I: osobno bulion z makaronem i bułczanymi kuleczkami, a na oddzielnych talerzach mięso i jarzyny;
II:wszystko razem w wazie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 25.10.2012 22:57
pyszne uwielbiam fizoły :))
Wacław 01.07.2012 11:40
pyszne danie !
gusia1000 14.05.2012 14:46
No tak.
Marzena34 23.04.2012 20:16
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak