Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć, zostawić na noc i ugotować dnia następnego w tej samej wodzie. W dużym garnku ugotować w zimnej wodzie kości, wołowinę i szynkę, dodać przekrojone na pół por, marchew i cebulę. Po godzinie gotowania dorzucić boczek. Miękkie jarzyny wyjąć i odłożyć. W 2 garnku ugotować w posolonej wodzie pokrojoną w ćwiartki kapustę i rzepę. W części wywaru mięsnego ugotować ziemniaki, dodać kiełbasę w kawałku, nakłutą widelcem. Wymieszać jajka z bułką tartą, posiekanym czosnkiem, natką i odrobiną soli. Uformować kulki i smażyć na oliwie do koloru złotego. Po wyjęciu ziemniaków w tej samej wodzie ugotować makaron. Podać można na 2 sposoby:
I: osobno bulion z makaronem i bułczanymi kuleczkami, a na oddzielnych talerzach mięso i jarzyny;
II:wszystko razem w wazie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    No tak.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie !
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne uwielbiam fizoły :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !