Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki a` la Rioja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 700 g
przecier pomidorowy 4 łyżki
kiełbasa czosnkowa 250 g
smalec 80 g
natka pietruszki do smaku
cebula 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki a` la Rioja

W szybkowarze rozgrzać smalec i udusić posiekaną cebulę. Dodać kiełbasę w plastrach o 1cm grubości, przecier, 1/2 szklanki wody oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Szczelnie przykryć i gotować 5 minut. Wlać szklankę wody, przyprawić, przykryć i gotować ok. 10 minut. Podawać posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 16.07.2012 15:50
danie bierze / pobiera nazwę od prowincji La Rioja nie od wina, które od nazwy tejże imię swe posiada :) Pozdrawiam, Ilonka.
rjustysia 16.07.2012 09:44
Czy nie dodaje się żadnego wina?
gusia1000 11.05.2012 13:07
Zgadzam się.
Justyna Jussstiii 11.01.2012 09:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak