Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki po aragońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 60 g
jaja 2 szt
oliwa 1 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki po aragońsku

Obrane ziemniaki pokroić w plasterki o grubości 1 cm i ugotować w posolonej wodzie. Gdy będą lekko twardawe wyjąć, odcedzić i osuszyć. Posypać mąką, zanurzyć w wymieszanym jajku i obsypywać mąką. Pozłocić na rozgrzanej oliwie, odsączyć i ułożyć na talerzu, którego dno wyłożyć sałatą. Podawać na gorąco i popieprzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.05.2012 13:04
Prosto i smacznie.
Justyna37 06.03.2012 09:27
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak