Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola po asturyjsku / fabada Asturiana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
kiełbasa pikantna 250 g
słonina 20 g
bekon 150 g
golonka 150 g
Szafran nitki Prymat do smaku
sól do smaku
papryka do smaku
ucho wieprzowe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: fasola po asturyjsku / fabada Asturiana

Na kawałki pokroić kiełbasę, słoninę, mięso z golonki, ucho i bekon. Fasolę moczoną przez całą noc gotować w tej samej wodzie, dodając stopniowo wszystkie składniki. W połowie gotowania odlać trochę wywaru i utrzeć w nim szafran z papryką, pomieszać i dodać do potrawy.
TAJEMNICA: Gotować na małym ogniu, aż fasola wymięknie i dopiero posolić :)
SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.05.2012 12:57
Cudo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak