Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż jako dodatek II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 400 g
smalec 100 g
cebula 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryż jako dodatek II

Smalec rozpuścić, zarumienić posiekaną cebulę i wymieszać z ryżem. Dolać 1 l posolonej wody , popieprzyć, przykryć garnek papirem do pieczenia i wstawić do niezbyt rozgrzanego piekarnika, mieszając co jakiś czas. Miękki wyjąć i pomieszać by troszkę odparował był.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 18.06.2012 00:06
Smaczne
gusia1000 11.05.2012 12:56
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak