Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż jako dodatek I

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 400 g
ząbek czosnku 1 szt
masło 120 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryż jako dodatek I

Ryż ugotować w 2l wrzątku przez 20 minut. Odcedzić zimną wodą. W garnuszku masło stopić, przyrumienić posiekany ząbek czosnku, który później wyjąć, a do tłuszczu włożyc ryż i posolić, mieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.05.2012 16:47
Szybko, prosto, tanio i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak