Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dorsza z curry

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 25 dag
bulion 1 litr
masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
curry 1 łyżeczka
sól do smaku
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dorsza z curry

Cebulę obrać i posiekać bardzo drobno, poddusić na patelni na rozgrzanym maśle. Dodać do niej mąkę i curry, całość wymieszać i dolać bulion. Dorsza należy pokroić w niewielką kostkę, dodać do bulionu i gotować około 15 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.08.2013 21:36
Z chęcią wypróbuję ten przepis
IKrakowianka 18.03.2013 20:24
wspaniale się zapowiada
ilka_86 14.02.2011 12:21
nie jadłam jeszcze rybnej zupki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak