Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paella z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 400 g
bób 400 g
groszek 200 g
ząbki czosnku 4 szt
oliwa 1 szkl.
pomidory 200 g
Szafran nitki Prymat do smaku
papryka czerwona 3 szt
natka pietruszki do smaku
filet z dorsza 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: paella z dorsza

W patelni o grubym dnie rozgrzać do temperatury dymienia 3/4 szklanki oliwy, wrzucić posiekany czosnek. Po 5 min. dodać obrane i odpuszczone pomidory, paski papryki, bób i groszek. Przykryć, dusić, aż wszystko będzie miękkie. Na drugiej patelni z pozostałą oliwą usmażyć lekko dorsza i dodać do patelni nr 1. Dolać 1,5 l wody, doprowadzić do wrzenia i gotować, aby nadmiar wody wyparował. Wrzucić ryż, dodać szafran, wymieszać i gotować na dużym gazie przez 20 minut, aż ryż wchłonie wodę i będzie prawie miękki. Posypać natką i wstawić na 5 minut do piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.05.2012 16:42
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak