Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z borowikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
borowiki 30 dkg
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 3/4 kostki
bulion 300 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z borowikami

Grzyby drobno posiekać, zalać osolonym wrzątkiem, gotować 15 minut. Łyżkę masła rozgrzać, zeszklić na nim posiekaną cebulę. Dodać grzyby, dusić razem pod przykryciem kilkanaście minut. Przyprawić solą i pieprzem. Ostudzić, dodać resztkę masła oraz jajo, wymieszać, ew. doprawić. Schab mocno naciąć wzdłuż, natrzeć solą i pieprzem. Nacięcie wypełnić masą grzybową, spiąć wykałaczkami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem. Piec przez 1 godz. 45 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 08.09.2013 07:44
pyszny pomysł
romanrafal
romanrafal 19.08.2013 15:39
smaczne mięsko
IlonaAlbertos 13.03.2013 17:22
Zapowiada się wspaniale.
Aneta41 06.11.2012 11:01
pycha
barbara11561 02.11.2012 11:41
pyszny kawał mięska:)
Seba 27.08.2012 09:20
bardzo smaczny
Motorek 25.08.2012 09:37
smaczny obiadek
Justyna Jussstiii 23.07.2012 15:11
super
Krystyna32 08.07.2012 10:06
pycha
mela25 12.06.2012 08:30
pycha schabik
Anna138 11.06.2012 22:03
pyszne
Justa32 02.02.2012 20:43
pyszne
Magdalena1110 22.01.2012 11:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak