Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
śliwka suszona 15 dkg
olej 4 łyżki
sok z cytryny
sól
pieprz
rękaw do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Schab umyć i osuszyć. Wzdłuż mięsa długim nożem zrobić otwór na całej długości. Przygotowany otwór wypełniamy wcześniej namoczonymi śliwkami. Mięso skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 min. Wszystkie przyprawy łączymy z olejem i nacieramy nim schab. Przygotowane mięso dajemy do rękawa i pieczemy w gorącym piekarniku ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 30.12.2014 12:56
mniamniusi
Dorian 31.07.2013 08:24
pyszne miesko
RenataZ-et 09.12.2012 20:50
wygląda wspaniale !
MagdaXXX 03.12.2012 20:25
super
misia53 17.11.2012 13:33
o, jaki pięknisty jest ten schabik....
Stenka 09.10.2012 16:05
Ja w przyprawach trzymam 12 godzin
Łukasz15 01.06.2012 10:55
pycha
mirosława4 26.05.2012 18:03
apetyczny
Ewelina47 02.02.2012 10:21
pysznie wygląda
Ewelina38 20.01.2012 12:05
rewelacyjnie się prezentuje....
agunesu 09.01.2012 23:17
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak