Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w koniaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
oliwki czarne 6 szt
kapary 3 łyżki
tuńczyk kawałki w oleju 1 łyżka
musztarda do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
papryka do smaku
koniak 2 łyżki
oliwa do smaku
pomidor 1 szt
fasolka szparagowa konserwowa 18 strąków
WINEGRET: do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w koniaku

Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić w poprzek, wyjąć żółtka, które wymieszać z posiekanymi oliwkami, kaparami, tuńczykiem, musztardą, przyprawami i koniakiem. Obficie popieprzyć i dodać oliwy tyle, by uzyskać jednolitą masę. Napełnić białka, położyć po 3 kaparki. Podawać zimne, udekorowane kostkami pomidorów i fasolką, polane winegretem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.05.2012 16:40
No, naprawdę ciekawe.
Magdalena1110 09.02.2012 20:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak