Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe ciasto z zamrażalki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 20 dkg
cukier puder 20 dkg
białko 6 sztuk
banan 3 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
cukier puder 5 łyżek
śmietana kremówka 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe ciasto z zamrażalki

Orzechy zmielić, jajka ubić na sztywno, wymieszać razem. Dodać 20 dkg cukru pudru i ponownie wymieszać. Wyłożyć na tortownicę, piec przez 45 minut w temp. 170 stopni. W tym czasie żółtka ubić z resztą cukru pudru, banany zmiksować. Śmietanę ubić. Wszystko wymieszać. Wylać na ostudzony spód. Zamrozić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 22.06.2013 06:27
ciekawa jestem efektu
IlonaAlbertos 10.06.2013 19:29
Takiego nie jadłam.
Iwusia 30.05.2013 23:07
bardzo dobre ciasto :)
romanrafal
romanrafal 27.05.2013 14:27
smaczne ciasto
mirosława4 03.03.2013 17:48
zapowiada się smaczne ciasto
kuklik 12.11.2012 08:52
podawać w wersji zamrożonej?
Seba 11.06.2012 09:57
bardzo smaczne ciasto
Motorek 11.06.2012 09:25
smaczne
Iwona51
Iwona51 21.02.2012 22:40
fajne
Krystyna32 26.01.2012 11:11
extra
Angelika10 23.01.2012 01:34
pycha ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak