Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół wzdłuż i wyjąć żółtka. Ziemniaki obrać i wykroić 6 plastrów o grubości 2 cm i wielkości połówki jaja. Włożyć do zimnej posolonej wody i ugotować tak by się nie rozpadły. Ugotować buraka :) i marchew oraz groszek, wkładając je oddzielnie do wrzątku. Z żółtek i oliwy zrobić majonez (ukręcić), doprawić octem, solą i pieprzem. Dodać przecier. Połówki jajek ułożyć na talerzu, wypełnić majonezem, ułożyć po kawałku ziemniaka, a na nim zwinięty w ślimak filet anchois, a w środek po jednym groszku. Udekorować plasterkami buraka i marchwi oraz resztą majonezu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !