Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja po madrycku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
ziemniaki 2 szt
anchois 1 opak.
groszek konserwowy 1 łyżka
marchew 1 szt
burak 1 szt
oliwa 3/4 szkl.
przecier pomidorowy 1 łyżka
ocet 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jaja po madrycku

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół wzdłuż i wyjąć żółtka. Ziemniaki obrać i wykroić 6 plastrów o grubości 2 cm i wielkości połówki jaja. Włożyć do zimnej posolonej wody i ugotować tak by się nie rozpadły. Ugotować buraka :) i marchew oraz groszek, wkładając je oddzielnie do wrzątku. Z żółtek i oliwy zrobić majonez (ukręcić), doprawić octem, solą i pieprzem. Dodać przecier. Połówki jajek ułożyć na talerzu, wypełnić majonezem, ułożyć po kawałku ziemniaka, a na nim zwinięty w ślimak filet anchois, a w środek po jednym groszku. Udekorować plasterkami buraka i marchwi oraz resztą majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.05.2012 16:36
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak