Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia po bolońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 10 dag
cebula 1 szt
por 10 dag
oliwa 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
tymianek
mięso mielone 40 dag
pomidory w puszce 1 szt
cukinia 4 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bazylia
ser gouda 5 dag
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia po bolońsku

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę ( oprócz cukinii). Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso. Po 10 min wrzucamy do mięsa warzywa, mieszmy z koncentratem pomidorowym. Wlać trochę wina oraz zmiksowane pomidory z puszki. Przyprawić tymiankiem i bazylią. Dusić ok 10 min. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Cukinię kroimy na duże kawałki. Wydrążyć środki, ale pozostawiając cienką warstwę od spodu. Cukinię napełniamy przygotowanym farszem. Posypać startym serem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać ok. 20 min w temp. 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 21.07.2012 07:50
pychota juz bym zjadła
agnieszka214 21.07.2012 07:50
pychota juz bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak