Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak po turecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1
sok z dwóch cytryn
cebule 2
oliwa 1,5 szklanki
sól
natka pietruszki 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak po turecku

Sprawioną rybę umyć, osuszyć, natrzeć solą, przykryć, wstawić do lodówki na 2 godziny, po czym pokroić w dzwonka. W płaskiej rynience do ryb rozgrzać oliwę, włożyć drobno pokrojone cebule i natkę oraz porcje ryby, przykryć i dusić 40 minut na małym ogniu, od czasu do czasu potrząsając naczyniem. Pod koniec duszenia wlać sok z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 10.01.2012 18:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak