Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso marynowane, podane z frytkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dag
liście sałaty rózne po kilka liści
pomidor 1 szt
cebula czerwona 1 szt
ogórek 1 szt
ocet 2 łyżki
oliwa 5 łyżek
musztarda 1 łyżeczka
frytki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra 1/4 łyżeczki
kminek 1/4 łyzeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso marynowane, podane z frytkami

Mięso pokroić w cienkie paski. Posolić, posypać pieprzem. Pozostałe przyprawy wymieszać i posypać mięso. Odstawić do lodówki. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidor i ogórek kroimy w kostkę, a cebulę w cienkie plasterki. Przygotowane warzywa mieszamy w salaterce. Ocet utrzeć z musztardą i połową oliwy. Powstałym sosem polewamy sałatkę. Mięso smażymy na niewielkiej ilości oliwy. Podajemy z frytkami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak