Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z szarym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 80 dag
cebula
korniszony 2
pieczarki 15 dag
słonina 5 dag
mąka 5 łyżek
rosół z kostki 3 szklanki
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny
cukier szczypta
papryka mielona
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z szarym sosie

Słoninę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Gdy cebula będzie szklista, posypać ją mąką i mieszając, powoli wlewać rosół. Doprawić musztardą, solą, cukrem, papryką i sokiem z cytryny. Zmniejszyć ogień, Każdy filet pokroić na spore kawałki i włożyć do sosu. Po kilku minutach dodać wcześniej uduszone pieczarki i pokrojone korniszony, wlać wino. Podawać z ziemniakami z wody i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak