Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąki 400 g
jajko 2 szt
letniej wody 130 ml
sól
wiśnie 400 g
cukir 3 łyżki
masło
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi

Wiśnie pozbawione pestek wymieszać z 2łyżkami cukru i dostawić na 30min.
W między czasie składniki podane na ciasto wyrobić, rozwałkować i wyciąć krążki szklanką.
Następnie na każdym krążku kłaść po 2-3 wiśnie po czym zlepić pierogi.
Gotować w osolonej wrzącej wodzie pod przykryciem, gdy wypłyną na wierzch gotować jeszcze 2min.
Przed podaniem polać roztopionym masłem i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 20.01.2013 12:19
Najlepsze
Seba 18.11.2012 11:33
bardzo smaczne
gacopierz23 30.07.2012 22:31
pierogi najlepsze na słodko
Wafelek2601 07.05.2012 10:38
pyszne
Jolanta14 24.02.2012 02:31
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak