Sposób przygotowania

Wiśnie pozbawione pestek wymieszać z 2łyżkami cukru i dostawić na 30min.
W między czasie składniki podane na ciasto wyrobić, rozwałkować i wyciąć krążki szklanką.
Następnie na każdym krążku kłaść po 2-3 wiśnie po czym zlepić pierogi.
Gotować w osolonej wrzącej wodzie pod przykryciem, gdy wypłyną na wierzch gotować jeszcze 2min.
Przed podaniem polać roztopionym masłem i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pierogi najlepsze na słodko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !