Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w sosie ostrygowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 1 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
sos ostrygowy 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sosie ostrygowym

Sprawionego łososia umyć, osuszyć, pokroić w plastry, ułożyć w salaterce, lekko natrzeć sokiem z cytryny i zalać sosem ostrygowym. Przykryć i wstawić na 2,5 godziny do lodówki. W płaskim rondlu rozgrzać olej, przesmażyć na nim drobno posiekaną dymkę, dodać masło, włożyć porcje łososia, skropić sosem sojowym. Posolić i dusić pod przykryciem przez 15 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak