Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa z łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 puszka
bulion drobiowy 4 szklanki
śmietana 12% 1 szklanka
żółtko jajek
wędzony łosoś 2 plastry
koperek 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa z łososiem

Szparagi wyjąć z puszki, odkroić łebki, pozostałą część zagotować z bulionem, zmiksować i przetrzeć przez sito, Ponownie zagotować, Śmietanę rozkłócić z żółtkiem i, mieszając, wlać do zupy. Zupę lekko podgrzać, przyprawić sokiem z cytryny, białym pieprzem, cukrem i solą, dodać łebki szparagów i łososia pokrojonego w cienkie paski. Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak