Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk gotowany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 50 dag
włoszczyzna
cebula
sok z cytryny
przyprawa ziołowa do ryb
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk gotowany

Umyte i oczyszczone filety morszczuka zalać wodą. Dodać oczyszczoną, umytą włoszczyznę, cebulę i przyprawy. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut. W połowie gotowania zakwasić wywar łyżką soku z cytryny. Wyjąć ostrożnie porcje ryby, ułożyć na półmisku, obłożyć ugotowaną i pokrojoną marchewką, posypać posiekaną natką. Podawać z ziemniakami i surówką z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak