Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z maślaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 15 sztuk
ziemniaki 6 sztuk
marchew 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
Kostki rosołowe Kucharek 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z maślaczkami

Kostki rosołowe wymieszaj z 1,5 litra wody, zagotuj. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, starte na tarce marchew i seler, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj przez 15 minut na wolnym ogniu. Pokrojone grzyby wrzuć do wrzątku, gotuj przez 3 minut. Masełko rozpuść, podsmaż na nim grzyby i posiekaną cebulę. Przełóż do zupy, gotuj jeszcze 10 minut. Na koniec dopraw kucharkiem i pieprzem. Posyp posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.03.2014 05:50
smaczna zupka
caralajna 25.06.2013 20:25
pyszna zupa
ben-ka 04.11.2012 21:53
lubię zupkę z leśnymi grzybami:)
Wacław 29.07.2012 14:24
wspaniała zupa
Seba 07.06.2012 10:07
pycha
m1monika 28.05.2012 10:21
smaczna :-)
Motorek 22.02.2012 09:27
smaczna
mela251
mela251 08.02.2012 08:58
musi być pyszna :)
mela251
mela251 08.02.2012 08:58
musi być pyszna :)
berys18 21.01.2012 17:34
moja ulubiona zupa
Krystyna32 14.01.2012 09:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak