Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

MASA SEROWA: Śmietanę oraz cukier wanilinowy i zwykły cukier ubijamy razem, a później dodajemy do tego ser biały. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w gorącej wodzie, a później odstawimy je żeby wystygły. Galaretki, które ostygły dodajemy do masy serowej. Dodajemy również sok z cytryny. Masę serową dobrze mieszamy. Masę serową wylewamy na wcześniej zrobiony biszkopt. Masa serowa musi stężeć na upieczonym biszkopcie.
BISZKOPT: Żółtka mieszamy z cukrem, a później łączymy z pianą ubitą z białek. Do tego dodajemy proszek do pieczenia i mąką. Całość ugniatamy dobrze i dajemy na formę, na którą wcześniej dajemy papier do pieczenia. Biszkopt pieczemy przez około 20 minut w temp. 180 stopni.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    kuszące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawy smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ciekawe
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    fajny, niecodzienny przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis, muszę go zrobić
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Podoba mi się.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wyśmienite:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !