Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie zawijane w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 5
ogórek kiszony
marynowane grzybki 2
kapary 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
gęsta śmietana 1/2 szklanki
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie zawijane w sosie

Cebulę obrać, opłukać i bardzo drobno posiekać z grzybkami i ogórkiem. Wymieszać, rozłożyć na każdym filecie. Zwinąć, spiąć ruloniki wykałaczką, ułożyć ciasno w słoju. Czosnek zmiażdżyć, rozetrzeć z musztardą, wymieszać z oliwą i śmietaną. Ucierając, dodać kapary, doprawić solą i cukrem do smaku. Przygotowanym sosem zalać ułożone w słoju śledzie. Przechowywać w lodówce 1-2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak