Sposób przygotowania

Mąkę, cukier puder, śmietanę, margarynę, proszek do pieczenia, żółtka, masło ugniatamy razem na ciasto. Ugniecione ciasto dzielimy na dwie równe części. Jedną część rozwałkowujemy i rozkładamy na formie, na którą najpierw musimy ułożyć papier do pieczenia. Ciasto smarujemy powidłem, a następnie dajemy na nie wypestkowane i umyte śliwki. Drugą część ciasta kładziemy na warstwę śliwek i całość pieczemy przez około 40- 50 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    a czy mogą być marynowane śliwki?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tatli

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    musi być smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !