Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grecka pasta kanapkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
śmietanka 1/4 szklanki
oliwa 1/4 szklanki
sok z cytryny 1/4 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grecka pasta kanapkowa

Tartą bułkę zalać śmietanką, wymieszać i odstawić na kilka minut. Obraną ze skóry i ości makrelę oraz bułkę zemleć w maszynce, po czym zmiksować, stopniowo dolewając oliwę i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Gładką, jednolitą masę schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 18.09.2012 07:51
na pewno do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak