Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
jajko 4
pieprz
sól
chleb 8 kromek
olej do smażenia
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna zupa

Jajka rozbijamy i mieszamy razem z mąką. Masa jajeczna powinna mieć jednolitą konsystencję. Bulion z kostki rosołowej gotujemy, a później dodajemy do niego zrobioną masę. Zupę gotujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pod koniec zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zupę jajeczną podajemy z grzankami. Chleb kroimy w kostkę, a później podsmażamy na oleju. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 09.01.2012 21:35
takiej zupy jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak