Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki 2

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
jajko 3
budyń śmietankowy 1 opakowanie
sól
mleko 400 ml
zapach waniliowy 5 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki 2

Najpierw trzy jajka gotujemy na twardo, a później musimy oddzielić od siebie żółtka i białka. Ugotowane żółtka trzemy na tarce o małych oczkach. Do startych żółtek dodajemy sól, mąkę, cukier puder, zapach wanilinowy oraz margarynę. Wszystko razem ugniatamy na ciasto. Babeczki obklejamy zrobionym ciastem, a później dajemy do babeczek masę budyniową ( budyń ugotowany z mlekiem). Babeczki z budyniem pieczemy w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 09.03.2012 08:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak