Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy i przekładamy do kamionkowego naczynia. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Wrzucam również świeże ziarna jałowca oraz sól. Sól jest w proporcji jedna łyżka stołowa na 1 kg białej kapusty. Odstawiamy w chłodne miejsce. Od czasu do czasu kapustę uciskamy pozwalając wydostać się sokom. Kapusta jest gotowa do spożycia 2-3 dni po tym jak zobaczymy pierwsze soki. Taka kapusta może stać parę miesięcy w chłodnym miejscu. Im dłużej tym bardziej będzie ukiszona.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    takiej kapusty jeszcze nie próbowałam - w ogóle jałowca używałam tylko do dziczyzny
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Fajna kapucha :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    smaczna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    :o)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    z jałowcem jeszcze nie próbowałam. wygląda smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    trzeba koniecznie wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowita wersja :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !