Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowe kopytka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól
jajko 2
mak 1/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
masło
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Makowe kopytka

Na początku musimy zalać mak gorącą wodą i odstawić na chwilę. Odcedzony mak mieszamy razem z ugotowanymi w posolonej wodzie i zmielonymi ziemniakami oraz mąką i jajkami. Składniki te ugniatamy na ciasto, a później formujemy ciasto na wałek i wycinamy kopytka. Kopytka gotujemy w lekko posolonej wodzie do miękkości, a później podajemy na talerzu i polewamy roztopionym masłem oraz posypujemy cukrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 08.03.2012 07:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak