Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
masło
orzechy mielone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki orzechowe

Ok.30 dag mąki,20 dag masła, 1 cukier waniliowy, 10 dag zmielonych orzechów, 1 płaską łyzeczke proszku do pieczenia i 3 żłotka wymięszać i zrobić jednolitą masę. Z ciasta uformować małe rogaliki i układać w brytfannie , piec ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 16.06.2013 09:25
zjadłabym chętnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak